Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

  • Αρχική
  • Blog
  • 5η φορά πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον 

5η φορά πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον 

sd

Νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Φόρμουλα 1 για πέμπτη φορά στην καριέρα του, αναδείχθηκε ο Λιούς Χάμιλτον με την 4η θέση που πήρε στον αγώνα του γκραν πρι του Μεξικού. Έτσι, ο 33χρονος Βρετανός πιλότος της Mercedes ισοφάρισε τους πέντε τίτλους του θρυλικού Αργεντινού Χουάν Μανουέλ Φάντζιο.

Πλέον, βρίσκεται δύο πίσω από τον Γερμανό Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος έχει στεφθεί επτά φορές πρωταθλητής.

Η ζωή του

Ο άσος της φόρμουλας γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1985 στην Αγγλία. Οι γονείς του, που χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν σε μικρή ηλικία, τον ονόμασαν Λιούις μετά τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες από τον Κάρλ Λιούις. Είναι γνωστός και ως ο πρώτος έγχρωμος οδηγός της Φόρμουλα Ένα.

Σε ηλικία 6 ετών είχε την πρώτη επαφή του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όταν ο πατέρας του του πήρε δώρο ένα καρτ. Έτσι, ο Χάμιλτον ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες καρτ το 1993 σε ηλικία 8 ετών με τις νίκες και τους τίτλους να μην αργούν να έρθουν «Ο πατέρας μου είναι ο ήρωάς μου. Μεγαλώνοντας, έδωσε όλες τις αποταμιεύσεις του και έκανε τέσσερις δουλειές για να στηρίξει την καριέρα μου στους αγώνες ταχύτητας. Η ακλόνητη υποστήριξή του και η πίστη του στο όνειρό μου με έφεραν στο σημείο όπου είμαι σήμερα».

Στα 9 του χρόνια, ο Λιούις πλησίασε τον Ρον Ντένις και γεμάτος αυτοπεποίθηση του είπε: «Μια μέρα θα τρέχω για σένα, μια μέρα θα τρέχω για τη McLaren». Δύο χρόνια μετά υπέγραψε συμβόλαιο με τη McLaren στα πλαίσια ενός προγράμματος για νεαρούς οδηγού. Ο ίδιος είναι πάντως και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, ενώ έχει δηλώσει ότι αν δεν ήταν πιλότος της Φ1, θα γινόταν ποδοσφαιριστής ή παίκτης του κρίκετ. Απο τον Οκτωβριο του 2007 ζει στην Ελβετία, μακριά από το κυνήγι των ΜΜΕ που είχε να αντιμετωπίσει στη Βρετανία. Την ίδια χρονιά έγινε και οδηγός για τη Μακλάρεν, έπειτα από τις νίκες του στα βρετανικά πρωταθλήματα της Φόρμουλα Ρενό, στη Φόρμουλα 3 και στο GP2.

Μια ζωή σαν παραμύθι, για έναν ραλίστα που έχει σίγουρα πολλά ακόμα να μας δείξει. Κι αν κάποιος απορεί τι είναι αυτό που, εκτός από το ταλέντο του, μπορεί να του χάρισε (και) αυτήν τη νίκη, ίσως είναι αυτή η δήλωσή του, μετά τον αγώνα: «Είμαι, απλώς, απολύτως ευγνώμων σε όλους που με βοήθησαν να φτάσω εδώ».

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ