Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

Ανταλλακτικά, Μύθοι & Αλήθειες

Δεν θες να δίνεις μια περιουσία στ΄ανταλλακτικά και δεν θα σε κατηγορήσει κανείς γι' αυτό. Από την άλλη ανησυχείς αν αυτό, αυτό το πιο φθηνό που βρήκες είναι εξίσου καλό, εξίσου εγγυημένο. Ακούς τον έναν, ακούς και τον άλλο κι έχεις κάτσει με το περιορισμένο σου budget (όπως όλοι μας) και ψάχνεις να βρεις τί σε συμφέρει. 

 

 

Το βρήκες ;)

Πρώτα-πρώτα ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας δούμε στην πραγματικότητα τί είναι τί:

 

1. Γνήσια Ανταλλακτικά

Τα γνήσια ανταλλακτικά είναι κατασκευασμένα από τους κορυφαίους του είδους, δηλαδή τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες ανταλλακτικών, οι οποίες έχουν συμβολαία παραγωγής με αυτοκινητοβιομηχανίες. Με άλλα λόγια, η εταιρία καταστκευής ανταλλακτικών Χ έχει κάνει συμβολαίο με την εταιρία που παράγει αυτοκίνητα Α και φτιάχνει ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας τα οποία, όμως, φέρουν πάνω το σήμα της A. Συνεπώς, όταν εσύ αγοράζεις ανταλλακτικό αυτοκινήτου Α αυτό έχει κατασκευαστεί από την εταιρία Χ. 

 

2. Ανταλλακτικά ΟΕΜ

Ακριβώς τα ίδια, ολόιδια, ανταλλακτικά με την από πάνω κατηγορία (Γνήσια Ανταλλακτικά) με τη μόνη διαφορά...στο "κουτί": Τα ανταλλακτικά ΟΕΜ φέρουν το σήμα της δικής τους εταιρίας αντί της αυτοκινητοβιομηχανίας με την οποία έχουν κάνει συμβόλαιο. Κατά τ' άλλα το προϊόν είναι το ίδιο. 

 

3. After-market ανταλλακτικά

Αυτού του είδους τα ανταλλακτικά κατασκευάζονται επίσης από κορυφαίες εταιρίες του είδους που απλά δεν έχουν συμβόλαια με αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό δεν τις κάνει λιγότερο ή περισσότερο καλές, απλά διαφορετικές. Και το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να φροντίσεις να πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου. 

4. Ανταλλακτικά Ανακατασκευής

Ανταλλακτικά τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί και λειτουργούν σαν καινούρια. Πρόσεξε μόνο να συνοδεύονται από εγγύηση. 

 

5. Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά.

Δεν χρειάζεται και πολλές εξηγήσεις αυτή η κατηγόρια, όπως ακριβώς το λέει η λέξη "μεταχειρισμένα". Είναι συνήθως τα πιο οικονομικά και θέλει προσοχή η επιλογή του εμπόρου. Προτίμησε κάποιον που εμπιστεύεσαι. 

 

Τώρα που είδαμε τις κατηγορίες μία προς μία και είναι ξεκάθαρο πως είναι ΟΚ να περιορίσεις το budget σου και πως ουσιαστικά δεν ρισκάρεις, ας "σπάσουμε" και δύο μύθους ακόμα:

 

"Αγοράζοντας μη γνήσια ανταλλακτικά χάνεται η εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου μου"

Μύθος!

Η εγγύηση του αυτοκινήτου σου παύει να ισχύει οταν περάσει το χρονικό διάστημα που ορίζει η εταιρία, τίποτα άλλο δεν την παύει. 

 

"Τα μηχανικά ανταλλακτικά After-Market δεν έχουν εγγύηση"

Μύθος!

Έχουν εγγύηση 2 ετών. 

 

Και μια που γράφουμε στο blog του Γ.Β.Γεωργακόπουλου, να σ'ενημερώσουμε πως η εταιρία διάθετει όλων των ειδών τα ανταλλακτικά -εκτός από ανταλλακτικά ανακατασκευής, κάνουν διανομή σε όλη την Ελλάδα και οι πωλητές του είναι experts στο είδος, μπορείς να τους εμπιστευτείς και για την ποιότητα αλλά και για την τσέπη σου. 

 

Αυτά από 'μας, ελπίζουμε να είμασταν χρήσιμοι. Τα λέμε πάλι σύντομα! 

 

 

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ