Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

5 American vintage που πρέπει να ξέρεις

Από το #5 μέχρι το #1 τα top American vintage αυτοκίνητα που πρέπει να ξέρεις

1. Cadillac Eldorado Convertible  Το αυτοκίνητο που έγινε το American standard τη δεκαετία του '50 και παρέμεινε για 20 χρόνια! Η Cadillac είναι τόσο πολυτελής όσο και go-road material. Το αγαπάμε γιατί θέλουμε να μας ταξιδέψει στο Central West.

2. Tri-Five Chevrolets Η γιαγιά συναντάει το ροκαμπίλι. Αυτό το αυτοκίνητο κατέκτησε την καρδιά των Αμερικάνων στα μέσα της δεκαετίας του '50 και είναι ένα αμάξι που περιμένεις να δείς τόσο μέσα σ' ένα drive-in-movie-theatre όσο κι απ' έξω από μία σάλα bingo! Το αγαπάμε γιατί είναι σαν γλυπτό.

3. Dodge Viper Θα υποκλιθούμε σ' ένα μεγαλείο που δυστυχώς έφυγε. Δυνατό, γρήγορο, πανέμορφο, δεν κατάφερε να μείνει στην Αμερικανική αγορά και το 2010 η Chrysler το απέσυρε. Θα έχουμε όμως να θυμόμαστε τον τελευταίο του "γύρο" από τον Κρις Γουίνκλερ στον οποίο και "έσβησε τον ήλιο" κάνοντας νέο ρεκόρ στην κατηγορία single lap στην Mazda Raceway Laguna Seca. Το αγαπάμε γιατί το αγάπησε κι ο Κρις.

4. Ford Mustang Το pony car όλων των pony cars. Από το '64 που κυκλοφόρησε καθόρισε και την κατηγορία. Αν και η Chevrolet όσο και η Dodge έχουν προσπαθήσει να το ανταγωνιστούν, το Mustang της Ford είναι ο leader πάντα. Το αγαπάμε γιατί το οδηγούσε ο Steve McQueen στην ταινία Bullitt.

5. Chevrolet Corvette  Θα συμφωνήσουμε με το AskMen πως αυτό είναι το all-time American car. Κυκλοφόρησε το '53 κι εξακολουθεί να είναι το αγαπημένο underdog των ψαγμένων οδηγών. Δεν είναι τέλειο αλλά έχει χαρακτήρα και αυτό το γεγογός το κάνει ακαταμάχητο. Το αγαπάμε γιατί παραμένει indie.

Κι ένα τραγούδι για τους λάτρεις των Corvettes

  (photos source: AskMen.com)

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ