Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

Selfie Απ' το Διάστημα

Μπορεί να έχεις κατακρίνει τα selfie sticks και να έχεις γελάσει με όσους τα χρησιμοποιούν αλλά στην περίπτωση του Curiosity της Nasa...θα πας πάσο, όπως κι εμείς :)

 

 

 

Βασιλειάς των off-roads είναι...ο πλανήτης Αρης. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλα τα ρομποτοειδή οχήματα που βρέθηκαν εκεί. Το Curiosity της NASA, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της περιοχής Maria Pass και τράβηξε μια 360, πανοραμική selfie, με την βοήθεια των selfie sticks, που όλοι οι χρήστες του instagram θα ζήλευαν. 

Το Curiosity εδώ και αρκετούς μήνες εξερευνά την περιοχή και στέλνει στοιχεία πίσω στη NASA. Ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει συλλέξει δείγματα από το βράχο για να μελετηθεί η χημική σύσταση του εδάφους του, ενώ στη συνέχεια οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την μεγάλη περιεκτικότητα της περιοχής σε διοξείδιο του πυρίτιου και υδρογόνου. 
  
Η διαδικασία ξεκίνησε με την αναρρίχηση του Curiosity στο πιο ψηλό σημείο του Αρη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τη γεώτρηση του, χρησιμοποίησε την κάμερα, που διαθέτει στο βραχίονα του και άρχισε να τραβάει φωτογραφίες. 

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ