Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

Ο David Bowie & τ'αυτοκίνητα

Στις 8 Ιανουαρίου το 2016, ο David Bowie έκλεισε τα 69 του χρόνια και δύο ημέρες αργότερα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω μία τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό της μουσικής. 

 

 

 

Όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, έχουμε οδηγήσει ένα βράδυ, σ' έναν δρόμο ανοιχτό, ακουγόντας ένα ή περισσότερα τραγούδια του Bowie. Και αυτό μας έκανε ν'αναρωτηθούμε: Ο ίδιος ο Bowie τί σχέση είχε με τ' αυτοκίνητα; Και ανακαλύψαμε αυτό:

Το 1999, για τα 40 χρόνια του Mini Cooper, o David Bowie σχεδίασε το παραπάνω Mini. Αυτό το απροσδιόριστο χρώμα, που μοιάζει περισσότερο με καθρέφτη και λιγότερο με ένα απλό ασημί, έδωσε την ταυτότητα "Bowie" στη Μini αφού είναι ό,τι πιο glam-rock θα μπορούσε να περιμένει κανείς πάνω σε 4 τροχούς. 

Αλλά η σχέση του Thin White Duke με τ' αυτοκίνητα δεν τελειώνει εδώ. Διαβάζοντας το blog του γείτονά του, στο Los Angeles, ανακαλύψαμε πως ο Bowie είχε μια αδυναμία στην Jaguar e-type v12 και ο ίδιος γείτονας, ονόματι Tim, την τράβηξε φωτογραφία παρκαρισμένη στην είσοδο του σπιτιού του Bowie και της συζήγου του Iman. 

Ο Tim γράφει πως το αυτοκίνητο δεν το οδήγουσε ποτέ ο Bowie αλλά φρόντιζε να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση.

 

Δεν μας κάνει εντύπωση πως τ' αυτοκίνητα σχετικά με τον David Bowie είναι Βρετανικά, αφού κι ο ίδιος γεννήθηκε στο Brixton του Λονδίνου και παρόλο που είχε κατοικίες σε αρκετές χώρες του κόσμου, έδρα του ήταν πάντα η Βρετανία. 

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ