Εδώ μπορείτε να δείτε το νέο μας τηλεοπτικό σποτ.

  • Αρχική
  • Blog
  • Αναποφάσιστοι; 5 προτάσεις για διακοπές χωρίς πλοίο, αλλά με το αυτοκίνητο!

Αναποφάσιστοι; 5 προτάσεις για διακοπές χωρίς πλοίο, αλλά με το αυτοκίνητο!

summerCARhol

Αναζητάτε λύση επιλογής διακοπών την τελευταία στιγμή, για καλοκαιρινές εναλλακτικές εξορμήσεις χωρίς πλοίο; Φέτος, αν για παράδειγμα δεν προλάβατε να οργανωθείτε, μπορείτε να ξεχάσετε το «μπαίνω στο καράβι». Εδώ μερικοί ιδανικοί προορισμοί.

Λευκάδα
Απόσταση: 388 χιλιόμετρα
Είναι γνωστό ως το μοναδικό νησί του Ιονίου που δεν απαιτεί ακτοπλοϊκή μετακίνηση για να απολαύσει κανείς τις φημισμένες παραλίες και την φυσική του ομορφιά. Η Λευκάδα μας προκαλεί να… οδηγήσουμε μέχρι τα Επτάνησα. Τα τιρκουάζ νερά των Εγκρεμνών, του Μύλου και του Πόρτο Κατσίκι θα σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε εκτός Ελλάδος, ενώ το Κάθισμα θα σας προσφέρει συγκεντρωμένα όλα όσα περιμένει κανείς από μια οργανωμένη παραλία.

Σύβοτα
Απόσταση: 438 χιλιόμετρα
Το γνωστό και αγαπημένο «τιρκουάζ του Ιονίου» συναντά εδώ το πράσινο σε έναν μοναδικό συνδυασμό δημιουργώντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Η παραλιακή όψη της Ηπείρου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους την έχουν γνωρίσει. Πανέμορφες οι ακτές στην πλειονότητά τους, αφού το πράσινο των δέντρων και τα κρυστάλλινα νερά συνθέτουν ένα εξαίσιο τοπίο. Απαριθμούμε μερικές: Μπέλα Βράκα, Μέγα Άμμος, Αγία Παρασκευή, Πισίνα.

Βόρεια Εύβοια
Απόσταση: 180 χιλιόμετρα
Σίγουρα μπορεί να είναι το πιο ιδιαίτερο νησί της χώρας η Εύβοια. Κι όμως, δεν είναι στο μυαλό των περισσότερων από εμάς νησί, χάρη στη γέφυρα της Χαλκίδας, που το καθιστά ιδανική επιλογή για μια καλοκαιρινή απόδραση από την Αθήνα. Το βόρειο κομμάτι της φημίζεται για τα γραφικά χωριά που φυσικά παραπέμπουν σε νησί. Η «νησιωτική» Λίμνη, οι ειδυλλιακές Ροβιές είναι δύο από αυτά. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες του νησιού είναι οι: Χρόνια, Ροβιές, Ήλια, Αγία Άννα, Λιχάδα, Γιάλτρα, Γρεγολίμανο, Άγιος Γεώργιος. Για χαλαρές βόλτες ενδείκνυται και η πανέμορφη και πολυσυζητημένη Λίμνη Ευβοίας.

Αρκαδία
Απόσταση: 165 χιλιόμετρα
Η ορεινή της ομορφιά θα σας αποζημιώσει πλήρως μέσα από τα δεκάδες της χωριά. Αλλά και ένα παραλιακό της… μυστικό θα ικανοποιήσει την επιθμία σας για θάλασσα: Η παραλία Φωκιανού. Πρόκειται για έναν τέλειο, ημικυκλικό κολπίσκο που κλείνει στις δύο άκρες του τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα…

Πήλιο
Απόσταση: 300 χιλιόμετρα
Βρίσκεται στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, γεγονός που το κάνει εύκολα προσβάσιμο από οποιαδήποτε γωνιά της χώρας. Συνδυάζει την δροσιά του βουνού με τις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες. Ξακουστά χωριά όπως η Τσαγκαράδα, η Βυζίτσα και οι Μηλιές είναι γραφικά και προτιμώνται για βόλτες στην ειδυλλιακή φύση. Αν είστε από όσους προτιμούν κάτι πιο καλοκαιρινό, θα πάτε προς την εξωτική Νταμούχαρη, την εναλλακτική Κάτω Γατζέα, που προτιμούν ιδιαίτερα οι φίλοι του camping, το ψαροχώρι Χόρτο ή τον κοσμπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα παραδοσιακά σπιτάκια, τις πανέμορφες παραλίες και μια από τις πιο φαντασμαγορικές ανατολές ηλίου που έχετε δει.

Καλές διαδρομές!

Καλές διακοπές!

(*με πληροφορίες από in2life.gr)

building1building2building3building4building5

2 e bannerespaΕΛΛΗΝΙΚΑ